Basaren avbokad, men hjälp oss med att köpa julblommor och Munksnäs-kaffe

Den traditionella Scoutbasaren måste i år tyvärr inhiberas pga. coronapandemin. Vi hoppas att ni ändå vill stöda scouterna och erbjuder er nu möjlighet att beställa högklassiga julblommor (amaryllis, julros o hyacint från) NissFlower samt Munksnäs-kaffe (Kaffa Roastery) via vår webshop. Utmärkta julklappar!

 

Vänligen notera följande:

Beställningen görs via Vår nätbutik

Sista beställningsdag för blommorna är måndagen den 7 december; kaffe går att beställa till den 18.12 (eller så långt lagret räcker).

I samband med beställningen kan ni antingen betala direkt per MobilePay (till numret 75137) eller med faktura som skickas till er e-postadress i samband med beställningsbekräftelsen.

De beställda produkterna kan avhämtas utanför Scoutkällaren FREDAGEN den 18.12 kl. 18-19 eller LÖRDAGEN den 19.12 kl. 11-12. Produkterna bör vara betalda före avhämtning.

Tack till allas insats under årets kalenderförsäljning!

Bli scout - Bli Munccaflicka!

I Finland finns 60 000 scouter, i hela världen över 40 miljoner!

Scouterna gör unga redo för livet genom spännande äventyr och nya utmaningar. Scouting är vänner, gemenskap, verksamhet ute och inne och att lära sig nytt genom att göra själv. Välkommen med i vår verksamhet!

Munksnäs flickscouter är en scoutkår verksam i Munksnejden, Helsingfors. Kårens verksamhet grundar sig på veckovisa möten, förläggningar, hajker och läger. Titta gärna in i bildgalleriet och låt dej inspireras!

För mer information om Munksnäs flickscouter ska du kontakta kårchef Helena Gunst  (helena.gunst@gmail.com).

Ifall du vill bli medlem i kåren kan du kontakta den ansvariga ledaren för din åldersgrupp, eller ta kontakt med kårchefen. Inskrivningsblankett för medlemsskap hittar du här.

 

Instruktioner till E-tjänsten

Denna höst har registret Kuksa tagit i bruk en ny e-tjänst. I e-tjänsten kan du hitta fakturering, anmälning till evenemang, information på förbundsnivå samt ditt medlemskort! Tyvärr finns anvisningarna ännu på finska, men kommer inom snar framtid att läggas på svenska. Ifall du har frågor, kontakta kårsekreterare Erica (erica.aspenstrom@gmail.com).

Logga in i:

asiointi.partio.fi

Såhär anmäler du dig (anvisning på video):

https://www.youtube.com/watch?v=k7-cxxUfY6c&feature=youtu.be

Anvisningar och tilläggsinformation om själva e-tjänsten:

https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/partion-asiointipalvelu/

 

Slutet av terminen

På grund av det fortsatta läget kommer vi att hamna avboka basaren samt tillgå till distansmöten de sista tre veckorna. 

Höstens sista terminsprogram på distans

30.11. Gör ditt egna julkort (Siskot ja Simo kampanj)

7.12. Distansmöte, se länk som skickats via mailet

14.12. Julfest på distans (mer information skickas via mailet)

 

Se mail för tilläggsinformation!

Nu har vi flyttat hem!

Tack för att vi kan flytta hem till scoutkällaren igen!

Renoveringen av scoutkällaren har varit ett långt och emellanåt krångligt projekt, men nu är vi äntligen på slutrakan och vi har redan börjat flytta in. Vi vill rikta ett varmt tack till alla som har gjort det möjligt för Muncca-kårerna att flytta hem igen. 

Kostnaderna för hela projektet förväntas bli kring 290 000 euro. Det är en enorm summa med tanke på kårerna normal omsättning - scoutverksamhet bygger på insatser av frivilliga och vi vill fortsättningsvis att det skall vara en billig hobby. Det värmer att se hur många som ställde upp och bidrog till Scoutkällarens renovering. Tack till er alla som har bidragit. Det är värdefullt för den svenskspråkiga scoutingen i Munksnejden. Scoutkällaren är unik och vacker, och den är en fantastisk lokal för våra scouter. 

I och med coronapandemin råder osäkerhet kring när det ska bli möjligt att visa upp Scoutkällaren. Vi hoppas få bjuda in alla er som har stött oss till invigning då läget tillåter. 

 

Scoutkällaren har varit knutpunkten för svenskspråkig scouting i Munksnäs i 70 år. Följ med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarnas resa på www.scoutkallaren.fi