Vargungarna

Vargungarna är 8-9 år gamla. Vargungarna fungerar i flockar. Flockmöten hålls varje måndag 17.30-18.30 och därtill åker vargungarna på utfärder, förläggningar och läger. Under veckomötena avlägger vargungarna spår (märken) och leker. Under en termin avläggs ofta flera spår. Mer information finns här.

 

Foto: Anna Anthoni

 

Vargungarnas scoutsagor

Det var en gång för länge sedan en flicka som gick på promenad i skogen. Plötsligt kom en duva som hade en klöver i näbben. Den förde den till flickan och flickan undrade varför. Det är en magisk klöver sade duvan. Ok sade flickan.
Plötsligt sade någon Moro! Det var den coola vargen. Vargen sade att klövern kunde göra allt möjligt. Då kom flickan på scouterna och klövern gjorde allting som flickan sade.

***

Det var en gång en scoutgrupp som hade en språning... De höll på att laga mat på en trangia! Sen hade alla utom Erin farit till tälten, då ropade Erin på hjälp, och då kom Erins fiende Max. Men Max ville bara hjälpa Erin så Erin och Max blev vänner och Max hjälpte Erin till tältet.

***

Det var en gång en partull. De var på spårning. De såg en gorilla som hade skadat sig, de funderade om de skulle hjälpa den.
Amanda hade en förstahjälpsväska. Amanda satte bandage på gorillans arm. Gorillan tackade och sprang iväg. Gorillan hade fått en scouthalsduk av flickorna.
Efter en stund såg gorillan ett gäng pojkar som försökte fånga en kråka. Gorillan hoppade fram - sluta!!! Pojkarna blev rädda och sprang iväg.
Kråkan tackade och flög iväg.

Gorillan tänkte nu är jag en riktig SCOUT!

***

Det var en gång en scoutgrupp som ville veta hur vargunarna utvecklades just när de var på ett läger. De visade sig att det var svårt att förklara för vår lärare Sabina sade ingenting på länge. Vi, eller jag och Erin tänkte på det länge och mer och mer.
Mitt på natten frågade jag för mej själv att... -vågar jag fråga en av scoutledarna om det? Men jag tänkte på något annat och somnade genast.

***

Det var en gång två systrar. De skulle leta efter farliga djur. Sedan såg de en björn. De sprang hem. Sedan ville de fortsätta leta! Sedan såg de en orm...

***

Det var en gång en ekorre. Den bodde i ett träd. I skogen bodde också en elak varg. Ekorren samlade nötter till vintern. Men den hade ett problem, vargen brukade komma och ta nötter på kvällarna. När det här hade hänt många gånger stod inte ekorren ut längre.
Nästa morgon gick ekorren till sina vänner och berättade om vad som hade hänt. Ekorrens vänner lovade att hjälpa till och när kvällen hade kommit hade de en bra plan.
När vargen kom hoppade alla ekorrens vänner och ekorren på vargen. Han blev livrädd och sprang iväg. Många vänner är alltid starkare än en!

***

Det var en gång två vargungar, ena hette Annie och andra hette Solveig och de skulle ut på spårning och de skulle undersöka naturen och de skulle sova i tält. Slut.

***

För länge sedan fanns det en fabrik som tillverkade olja och bilar. En pojke som var åtta år älskade naturen och ville göra det bästa för naturen. Hans pappa jobbade med olja.
En dag kom pojken till sin pappas jobb. Han ville göra något som hjälpte naturen. Han frågade sin pappa om han kunde hjälpa honom och pappan tyckte om idén, och frågade sin chef om de kunde sluta göra olja och bilar och göra en förening som kunde hjälpa naturen.
Chefen tyckte om idén och sade till alla arbetare att vi ska göra en förening som ska hjälpa naturen och så grundades scouterna.

***

Det var en gång ett helt scoutgäng. I scouterna gick Linda, Amanda, Sofie, Linnéa, Stella och Ronja. De var på läger. De skulle ha spårning. Amanda och Linda var en grupp, Stella och Ronja var en grupp, och Sofie och Linnea var en grupp.
Linda och Amanda fick börja. Genast när Amanda fick syn på en kvist sprang hon och tänkte bryta den men just då sade Linda stopp du får inte bryta den!
När spårningen var slut berättade alla vad de hade varit med om.

***

Det var en gång en varggrupp och en gång tänkte en varg -borde vi inte ha ett gruppnamn? Hmm, vad skulle vi heta? Kanske vargarna eller vaggisarna, vänta kanske scouter, jo det ska jag föreslå! Men när han föreslog det sade ledaren -haha så löjligt, kan vi inte heta vaggisarna?! Nej! Vi ska heta Scouter!